CityStudios

FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Eventfotografering med Nemer Haddad & Active ArmourHur fotograferar man en skyddsväst så att både den skottsäkra västen, träffytan och pistolskytten syns bra i samma bild?

 

Eventfotografering med Active Armour

Active Armour säljer skyddsutrustning och City Studios hade äran att få vara med under ett event som gästades av både bloggarna Kissie och Hugo Rosas, samt Paulo Roberto, som faktiskt själv tidigare testat på att bli skjuten iklädd en skottsäker väst.

active armour 001

Hela gänget på ett dussin inbjudna personer samlades och fick åka med inhyrd buss till en privat skjutbana insprängd i ett berg i Ballongbergen. Active Armours grundare, Nemer Haddad, berättade om verksamheten som han startade för att erbjuda det bästa inom säkerhetsutrustning för t.e.x. dörrvakter, poliser, livvakter och andra inom säkerhetssektorn som behöver skottsäkra skyddsvästar, batonger, spionutrustning och olika vapentillbehör. Nemer Haddad har själv en bakgrund som dörrvakt och andra roller inom säkerhetsbranchen.

active armour 003

Att fotografera event
Ett event hålls oftast bara vid ett unikt tillfälle, och chansen att göra en omtagning är obefintlig. När man ger sig ut för att filma och fotografera ett evenemang är det därför extra viktigt att all utrustning fungerar som den ska, och att man har backup på de viktigaste delarna.

1. Ha en färdig checklista på utrustning som ska med
2. Ha en checklista för att testa utrustningen innan evenemanget
3. Ha en checklista att användas på plats för t.ex. spearat ljudupptagning

Vinklar och variation
Det är viktigt att du får med miljöbilder, närbilder, glada människor och vad som sker. En bild på hela gruppen som skymmer skjutbanan är ingen höjdare. Se därför till att vara rärlig och testa olika vinklar. Bakifrån, framifrån, ovanifrån, från sidan osv.

active armour 004

Alltid redo
När du minst anar det händer det oväntade. Se därför alltid till att ha 100% koll på din utrustning så att du kan fotografera snabbt utana tt behöva ändra på inställningarna i onödan.

Just denna dag var jag (Tomas) och Daniel från City Studios med på Active Armours event som presenterades av grundaren Nemer Haddad. Jag agerade filmfotograf och backupfotograf, och Daniel var huvudfotograf. Att vara två är ofta en mycket stor tillgång vid eventfotografering som företagsevent, bröllop osv. Man täcker då lätt olika vinklar och man är två som försöker få med allt som händer, vilket ger ett större urval eventbilder för leverans till kund.

active armour 005

Utrustning
Använd ljusstark optik och en kamera som fungerar bra även på höga ISO-värden utan att ge för mycket brus. Det är svårt att veta i förväg hur mycket ljus det finns, och att fotografera med blixt kan göra att du måste vrida mer på reglagen och även vänta på uppladdningstiden i onödan.

Många moderna systemkameror filmar med bra kvalitet, men tänk på att de oftast autofokuserar väldigt långsamt, vilket gör att en traditionell videokamera är mycket bättre när du måste vara rörlig.

nemer-haddadÄr du bra förberedd går arbetet smidigt. Sist men inte minst, se till att vara på plats i god tid.

 

Läs mer på Nemer Haddads bloggar:

Nemer Haddad bloggar

Nemer Haddad internationell blogg

Du är här: Hem