CityStudios

FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Vi berättar om vår veckokurs - dag 3

Studiofotokurs dag 3 Muskler och mystiskt ljus. 

Veckokurs i studiofoto

Dag tre övade vi på att ljussätta en manlig modell med muskler. Modell var Charlan som har varit med på våra kurser i flera år, och kursledare var Aje, som är riktigt bra på att inspirera och vägleda våra kursdeltagare i studion. Att ljussätta mot svart bakgrund är inte det lättaste. Vi använde raster för att kunan rikta ljuset precis som vi vill ha det.

Här är ett bildexempel på vår modell Charlan från ett tidigare kurstillfälle:

 
Charlan_musklig_small.jpg

Raster finns i flera olika storlekar och i studio 1 där vi har denna kurs i studioljussättning har vi dels runda småraster med diametern 21 cm, dels ett större runt raster med diameter ca 40cm, samt ett kvadratiskt raster på 44x44 cm. Vi har även mindre raster på ca 5 cm för våra snootar/koner för att punktljussätta.

Rastren har olika tjocklek vilket ger lite olika spridningsvinkel - ju tunnare raster desto mer spridning. Nedan ser du hur ett runt raster ser ut, som monteras i passande reflektor och som sedan monteras framför en blixt. Med raster undviker man att spilljus hamnar på bakgrunden om man inte vill det, ungefär som i bilden ovan, där vi har fått en helt svart bakgrund.

(Klicka här för dag 1, här för dag 2 och här för dag 4)


(Klicka här för dag 1, här för dag 2 och här för dag 4)

Gå på fotokurs du också!

Vi har kurser i fotografering och studiofotografering från 495:-. Läs om alla våra kurser här, eller om du är sugen på vår veckokurs så kan du läsa mer om del 1 och del 2. Välkommen!
Du är här: Hem